Podijeli

Oni pobjeđuju: Nataša Kovačević

Gost emisije Oni pobjeđuju je Nataša Kovačević.

Nataša je bivša profesionalna košarkašica  koja je prošle godine izgubila nogu u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj. Igrala je za srpsku reprezentaciju, Partizan, Crvenu Zvezdu i mađarski Djer.

Košarku više neće moći profesionalno da trenira ali će ostati u ovom sportu - postala je FIBA-in ambasador a osnovala je i isvoju Fondaciju za pomoć mladim talentima.

Ova 20-godišnja djevojka, nevjerovatne snage, odmah poslije rehabiliticije, bez proteze, na jednoj nozi, izašla je na teren i sve zadivila ponovnim ubacivanjem trojke u koš.

Za Al Jazeeru priznaje da je tek sada uvidjela koliko je jaka i govori o košarci, nesreći i budućim planovima. Pored Nataše, o najtežim danima za njihovu porodicu govore i njeni otac i brat.

Razgovor vodila Ivana Momčilović-Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi