Podijeli

Oni pobjeđuju: Mirza Teletović

Gost novog izdanja emisije „Oni pobjeđuju“ je Mirza Teletović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač NBA ekipe Brooklyn Nets.

Teletović govori o košarkaškim počecima i trenerima koji su utjecali na njegov košarkaški razvoj. Prisjeća se igranja u Španiji, gdje je stekao ime i postao jedan od najboljih košarkaša Evrope.

Veliki doprinos njegovoj karijeri imali su treneri sa prostora bivše Jugoslavije, koji su ga vodili u Caji Laboral. Prošle godine Mirza je odlučio prihvatiti ponudu Brooklyna i pokušati dokazati se u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu - NBA.

Govorio je o periodu adaptacije, najtežim momentima u NBA ligi, koliko mu je teško padalo neigranje, šta misli o svojoj ekipi, saigračima, te kakva su njegova očekivanja od Evropskog prvenstva u košarci, gdje će predvoditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sa Mirzom Teletovićem u Sarajevu je razgovarao Emir Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi