Podijeli

Novinar Paulo Gregorović još 2007. upozoravao na stanje u Uljaniku

Novinar Paulo Gregorović još 2007. upozoravao na stanje u Uljaniku

Blokiran je račun Uljanikove "Plovidbe", firme koju su menadžeri pulskog brodogradilišta izdvojili iz kompanije, a zatim privatizirali. 
Poreska uprava blokirala je račun zbog duga te firme riječkom brodogradilištu "3. maj", koje je pred stečajem. Uljanik Plovidbu trenutno istražuje Državno tužilaštvo zbog narudžbe dva broda od riječkog brodogradilišta, čime je, tvrdi, ostvarila nepripadajuću imovinsku korist.

Direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić bio je među 12 menadžera koji su krajem marta privedeni i trenutno se nalazi u istražnom zatvoru.  

Bivši novinar Glasa Istre Paulo Gregorović još je 2007. upozoravao na stanje u Uljaniku kao i na sumnjive aktivnosti direktora pulskog brodogradilišta. Niko ga nije poslušao. Cijelu deceniju kasnije dio Uljanikovih menadžera je u istražnom zatvoru, međutim za brodogradilište je možda prekasno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi