Podijeli

Nezirović o zahtjevima rudara u FBiH

Nezirović o zahtjevima rudara u FBiH

Rudari rudnika mrkog uglja Zenica ponovili su da će sutra održati proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH, a 13. septembra, ako im zahtjevi ne budu ispunjeni, stupit će u generalni štrajk. 

Rudari zahtijevaju trajno rješenje za finansiranje rudnika u Zenici, a na sastanku direktora ovog i rudnika u Brezi s čelnicima Elektroprivrede BiH i resornog ministarstva dogovor o tome nije postignut.

Na sastanku je dogovoreno kreditno zaduženje od gotovo tri miliona eura za rudnik Breza, koji bi trebao biti iskorišten i za izmirenje duga prema Federalnoj poreznoj upravi. Rudari rudnika Zenica obustavili su u petak proizvodnju u svim jamama, dok su im podršku pružili zaposlenici rudnika Breza jer im zbog odluke Federalne porezne uprave o blokadi računa nije isplaćena naknada za topli obrok.

Sastanak u Sarajevu pratila je Lejla Nezirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi