Podijeli

Mitropolit Amfilohije pozvan u policiju zbog litije

Mitropolit Amfilohije pozvan u policiju zbog litije

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije pozvan je u policiju zbog sinoćnje litije u Podgorici.

S Amfilohijem su u Centar sigurnosti ušla i dva advokata. Mediji prenose da mu je jutros u cetinjskom manastiru uručen poziv u kojem je pisalo da je od njega potrebno prikupiti informacije u svojstvu građanina. 

A u Budvi ponovno incidenti nakon što su zastupnici i vijećnici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog osiguranja i ušli u zgradu op[tine. 

Predstavnici nove gradske većine naredili su zaštitarima da ih ne puste u zgradu, a nova predsjednica lokalne skupštine za četvrtak je zakazala konzultacije s klubovima vijećnika.

Staro i novo rukovodstvo op[tine prošle je sedmice počelo dijalog o smirivanju napetosti nakon mnogih incidenata u zgradi op[tine.

Dok nova uprava tvrdi da ima zakoniti mandat za upravljanje gradom, smijenjeno rukovodstvo podnijelo je krivične prijave, tvrdeći da je riječ o nezakonitom prekrajanju izborne volje građana.

Više informacija ima Milica Marinović.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi