Podijeli

Markovina: U Kninu se desio napad iz mržnje, Plenković se pravi naivan

Markovina: U Kninu se desio napad iz mržnje, Plenković se pravi naivan

Napad na grupu građana srpske nacionalnosti u kafiću u Uzdolju kod Knina, za saborske poslanike Samostalne demokratske srpske stranke nije izolovan događaj.

Pročitali su spisak fizičkih i verbalnih napada na građane srpske nacionalnosti od početka godine - od napada na sezonske radnike iz Vukovara na Braču, do paljenja srpskih kuća. Traže od institucija da se ti događaji kvalifikuju pravim imenom, a to je, prema njihovom mišljenju, zločin iz mržnje koji treba da bude oštro sankcionisan. Iako se ne slažu sa premijerom Plenkovićem, za koga je napad u Uzdolju izolovan slučaj, SDSS nastavlja da podržava njegovu vladu.

Da li je napadi u Kninu izolovani incidenti ili je organizovan i motivisan mržnjom, pitali smo historičara, publicistu i predsjednika stranke Nova ljevica - Dragana Markovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi