Podijeli

IykEn1luKKQ

Marko Subotić o otvaranju prijelaza Jarinje

Radovi na uspostavljanju integriranog prijelaza između Kosova i centralne Srbije kod Jarinja, koji će biti otvoren u ponedjeljak, nastavljeni su uprkos snijegu i hladnoći. Trenutno se postavljaju i kućice-kontejneri, koje je EULEX dovezao na mjesto gdje će se nalaziti integrirani prijelaz. Njegovim otvaranjem prestat će da postoje sadašnji punktovi - Rudnica, gdje kontrolu saobraćaja obavljaju pripadnici MUP-a Srbije i prijelaz Jarinje, gdje se nalazi osoblje EULEX-a.

Na tom prijelazu neće biti naplate carine i drugih dažbina za robu namijenjenu sjevernom dijelu Kosova. Osim prijelaza Jarinje, u ponedjeljak bi po novom integriranom režimu trebalo da počne da funkcionira i prijelaz Merdare gdje su radovi pri kraju, dok će do kraja ove godine biti integrirani i prijelazi Brnjak i Končulj.

Na prijelazu Jarinje je naš Marko Subotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi