Podijeli

Marinović: Skupštinska većina predložila Krivokapića za premijera

Marinović: Skupštinska većina predložila Krivokapića za premijera

U toku su konsultacije o mandataru za sastav nove crnogorske vlade, koje je predsjednik Milo Đukanović zakazao sa nosiocima lista tri koalicije koje imaju većinu u Skupštini. Predsjedniku CG 23. septembra dostavljen je prijedlog, sa potpisima 41 poslanika za čelnika liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića. Predsjednik države ima ustavnu obavezu da predloži mandatara u roku mjesec dana od konstituiranja skupštine, što je 23. oktobar. Rok za formiranje vlade je 90 dana.

Konsultacije o mandataru za sastav nove vlade Crne Gore održavaju se dvije sedmice nakon konstituiranja parlamenta. Nakon izbora, mandatar u Skupštini saopštava svoj program i predlaže sastav vlade, o čemu parlament odlučuje istovremeno.

Više detalja iz Podgorice donosi novinarka Al Jazeere Milica Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi