Podijeli

Maloljetnici i roditelji s radošću dočekali ublažavanje mjera u FBiH

Maloljetnici i roditelji s radošću dočekali ublažavanje mjera u FBiH

Od posljedica korona virusa u Bosni i Hercegovini preminule su još tri osobe. Riječ je o ljekaru Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci te dvoje hroničnih bolesnika. Broj umrlih u cijeloj zemlji tako se popeo na 58. Od 39 novozaraženih u entitetu Republika Srpska je i osam medicinskih sestara i tehničara iz iste bolnice. U Federaciji je 25 novozaraženih, no epidemiološka situacija smatra se stabilnom jer, kako tvrde nadležni, tokom posljednjih deset dana broj pozitivnih slučajeva testiranih uzoraka manji je od pet posto. Ukupan broj zaraženih u BiH popeo se na 1.486.

U primjenu su krenule nove, ublažene mjere u Federaciji BiH. Mlađi od 18, prvi put nakon 20. marta dobili su tri dana sedmično kad smiju na otvoreno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi