Podijeli

Maličbegović: Oštre reakcije prema AfD-u nakon napada u Hanauu

Maličbegović: Oštre reakcije prema AfD-u nakon napada u Hanauu 

Njemačka je pojačala sigurnosne mjere nakon napada u gradu Hanau. Više policije biće na javnim mjestima kako bi se zaštitili ljudi od mogućih napada, poručio je ministar unutrašnjih poslova rano jutros.

Policija će posebno obratiti pažnju na džamije i druge vjerske objekte, ali i aerodrome, željezničke stanice i granice. Savezno tužilaštvo nastavilo je istragu o ubistvu koje se u srijedu dogodilo u gradu Hanau, nedaleko od Frankfurta. Napadač je na dva različita lokaliteta usmrtio devet osoba, a zatim, kako vjeruju istražitelji, ubio svoju majku i počinio samoubistvo. Tužilaštvo smatra da je riječ o terorističkom aktu iz rasističkih motiva. Pokušava da utvrdi postoje li veze napadača sa pojedincima ili grupama, te je li iko bio upoznat sa njegovim namjerama da počini to teško krivično djelo.

Iz Hanaua izvještava Nadina Maličbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi