Podijeli

Kontrasti: Univerziteti bez izlaza u svijet?

Kontrasti: Univerziteti bez izlaza u svijet?

Na brojne izazove koji stoje pred bh. društvom, bilo da su politički, ekonomski ili administrativni, dodata je i dilema o akreditaciji visokoškolskih ustanova. Ako bi se moglo opisati rečenicom, laički, problem bi bio sljedeći: "Visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini mogu ostati bez međunarodne akreditacije jer vlasti RS-a ne žele da taj posao radi agencija na državnom nivou, uz tvrdnje da se ukidaju nadležnosti entiteta kojima pripada obrazovanje." Kako shvatiti ovaj proces, koliko ozbiljne mogu biti posljedice i šta može biti rješenje, pokušali smo objasniti u ovoj emisiji.

Naši su gosti:

- profesor Enver Halilović, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, i

- profesorica Lamija Tanović, predavačica na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, članica Savjeta za nauku Kantona Sarajevo i nekadašnja članica UO Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

 

Emisiju uredio i vodio Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi