Podijeli

Kontrasti: Posljedice afere 'Mailovi'

Kontrasti: Posljedice afere 'Mailovi'

Bila je vanredna situacija, nije bilo vremena, prijetio je kolaps cjelokupne hrvatske privrede, spriječena je katastrofa. Tako su Andrej Plenković, Martina Dalić i Ante Ramljak javnosti objašnjavali postupke Vlade Hrvatske u slučaju "Agrokor". I Ustavni sud je, na kraju, u obrazloženju ustavnosti takozvanog Lex Agrokora istakao da je njime spriječen kolaps privrede. Načas se zaboravilo i na Ivicu Todorića kao glavnog kreatora kolapsa.

Međutim, sve vrijeme nad Lex Agrokorom je sjena sumnje. U maju 2018. portal Index.hr objavljuje kompromitujuće mailove Martine Dalić i nekolicine advokata i savjetnika uključenih u izradu Lex Agrokora, udruženih u neformalnu skupinu kolokvijalno nazvanu "grupa Borg", a koji su iz tog posebnog zakona ostvarivali ličnu, vrlo visoku imovinsku korist. I danas će Plenković ponoviti kako su "svi samo došli pomoći i da je bila žurba". U međuvremenu, riješio se Ante Ramljaka, potom ukazao Martini Dalić na to da bi bilo dobro da podnese ostavku i, na kraju, na njeno mjesto postavlja Darka Horvata i Tomislava Tolušića, ljude iz vlade Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka.

O posljedicama afere "Mailovi" govore Boris Rašeta, novinar 24sata i Expressa, i Željko Ivanković, novinar na portalu Ideje.hr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi