Podijeli

Kontrasti: Opozicija u BiH

Kontrasti: Opozicija u BiH

Mjesec i šest dana nakon općih izbora u BiH, na vidiku su tek obrisi nove vlasti u dva-tri kantona i u bh. entitetu RS ili javnost nije obaviještena da je dogovoreno ko će biti u koalicijama na nivou države, FBiH i većine kantona.

Međutim, postalo je jasno da predstavnici do sada stranaka opozicije u RS mijenjaju stav. Opozicioni "Savez za pobjedu", nasljednik "Saveza za promjene", više ne postoji. Da se razgovara i koalira sa vladajućim SNSD-om želi dio članova do sada najjače opozicione stranke - SDS. Sličan je stav NDP-a.

Postavljaju se pitanja zašto opozicija mijenja stav, je li preteško ne biti dio vladajuće strukture, jesu li birači prevareni... Razgovaramo o tome u ovoj emisiji.

Naši gosti su: 

- Draško Stanivuković, aktivista, političar, dosadašnji odbornik u Skupštini Grada Banja Luka i novoizabrani zastupnik u NSRS-u, sa pojedinačno najviše glasova za Skupštinu, i 

- prof. dr Elmir Sadiković, šef Odsjeka za politologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

 

Voditelj je Saša Delić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi