Podijeli

Kontrasti: Ograničena zaštita podataka

Kontrasti: Ograničena zaštita podataka

Na prijedlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, o kojem su ovih dana raspravljali zastupnici Skupštine Srbije, stigle su primjedbe i iz Kancelarije Povjerenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nevladinog sektora, ali i iz pojedinih vjerskih zajednica.

Šta građanima Srbije donosi novi zakon, osigurava li bolje čuvanje podataka o ličnostima nego do sada, zašto mu je Povjerenik dao lošu ocjenu, a Srpska pravoslavna crkva tražila njegovo povlačenje iz procedure, o ovim i drugim pitanjima razgovaramo sa profesorom Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu Sašom Gajinom, inače članom radne grupe koja je radila na Nacrtu ovog zakona i Zlatkom Petrovićem, iz kancelarije Povjerenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Voditelj i urednik emisije je Milorad Vesić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi