Podijeli

Kontrasti: Odnosi Srbije i Turske

Kontrasti: Odnosi Srbije i Turske

Posljednjih godina politički odnosi Srbije i Turske idu uzlaznom putanjom. Prekjučer je u Istanbulu bio Aleksandar Vučić. Nakon gotovo šest godina sastali su se predsjednici Turske, Srbije i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Rasim Ljajić je jučer u Ankari potpisao novi sporazum o slobodnoj trgovini. Prošle godine u Beogradu i Novom Pazaru, uz srdačnu dobrodošlicu, turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan je s Vučićem potvrdio da su neke razlike, posebno one koje se tiču Kosova, ostavljene postrani. Također, najavljuje se da bi Erdoğan ove godine opet mogao posjetiti Srbiju.

Šta nam govore sadašnji odnosi Vučića i Erdogana, ima li Srbija nove prioritete kad je riječ o vanjskoj politici, može li približavanje Erdoganu utjecati na evropske integracije zemlje, neka su od pitanja za naše goste: Mehu Obradovića, zastupnika vladajuće koalicije (SDSP) i Vladimira Ajzenhamera s Fakulteta bezbjednosti u Beogradu.

Emisiju vodio i uredio Stefan Goranović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi