Podijeli

Kontrasti: 'Kosovo' pred zastupnicima

Kontrasti: 'Kosovo' pred zastupnicima

Šest godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, tada smatranog prekretnicom u odnosima Beograda i Prištine, zvaničnici Srbije podnijet će izvještaj u parlamentu o dijalogu koji su vodili u sjedištu Evropske unije. Budući da je o situaciji u vezi s Kosovom najprije obavijestio Predsjedništvo svoje stranke, pa vladike Srpske pravoslavne crkve, sada će Aleksandar Vučić zastupnicima govoriti o svojim dilemama i situaciji u kojoj se nalazi Srbija. Zastupnici su početkom 2013. posljednji put raspravljali o Kosovu. Tada je dio opozicije podržao predloženu rezoluciju. Sada će se rasprava odvijati bez većine opozicijskih zastupnika koji su odlučili bojkotovati i ovu sjednicu.

Jesu li u pravu u svom stavu ili važnost trenutka iziskuje kompromis ili je, kako neki ocjenjuju, ova sjednica jedan trik vladajuće koalicije kako bi se opozicija uvukla u zamku?

To je tema ove emisije. Gosti su:

- Aleksandar Ivanović, funkcioner Socijaldemokratske stranke, i

- Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi