Podijeli

Kontrasti: Korupcija u Hrvatskoj

Kontrasti: Korupcija u Hrvatskoj

U decembru se obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Objavljeni Eurobarometar o poslovanju i korupciji u Evropskoj uniji za 2017. godinu pokazao je da u Hrvatskoj 58 posto anketiranih smatra da je korupcija ozbiljan problem i prepreka u poslovanju. Korupcija je neupitno uzrok siromaštva i iseljavanja građana, koji u takvom neuređenom društvu ne mogu i ne žele živjeti.

O borbi protiv korupcije, političkoj volji da se ona prepozna kao najveći problem u Hrvatskoj te konkretnim primjerima koji opterećuju hrvatsko društvo razgovarali smo s državnim sekretarom u Ministarstvu pravosuđa Jurom Martinovićem i predsjednikom Nacionalnog vijeća za praćenje strategije suzbijanja korupcije Hrvatskog sabora Željkom Jovanovićem.

Emisiju vodila i uredila Nensi Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi