Podijeli

Kontrasti: Izbori u Bosni i Hercegovini i postizborne koalicije

Kontrasti: Izbori u Bosni i Hercegovini i postizborne koalicije

Opći izbori u Bosni i Hercegovini su iza nas. Značajan postotak nevažećih listića otvorio je nove stare priče. Izborne rezultate komentarisali su analitičari i političari: Ko bi s kim mogao u koaliciju i pod kojim uvjetima? Programske ili matematičke koalicije? Ili i jedne i druge, u zavisnosti od nivoa vlasti? Ili mješavina programa i brojeva?

Posebno će biti zanimljivo pratiti ponašanje političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu. Stranka demokratske akcije, pa Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine - redoslijed je u izbornoj utrci za člana Predsjedništva, državni i parlament Federacije Bosne i Hercegovine. U kantonalnim skupštinama, kad je riječ o ove dvije stranke, stvari stoje drugačije.

U ovom izdanju Kontrasta razgovaramo s kandidatima SDP-a i SDA Enverom Bijedićem i Šemsudinom Mehmedovićem, koji su dobili mandate u državnom Parlamentu.

Emisiju vodio i uredio Adnan Rondić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi