Podijeli

Kontrasti: Izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH

Kontrasti: Izbor Komšića u Predsjedništvo BiH

Izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH kao člana iz reda hrvatskog naroda izazvao je brojne reakcije u BiH, ali i u Hrvatskoj. S jedne strane Komšića se ne priznaje kao predstavnika hrvatskog naroda u toj zemlji, s druge strane njegov izbor pozdravlja se kao građanski akt i otpor prema HDZ-u BiH i politici Dragana Čovića. Može li se, treba li se i smije li se Hrvatska angažovati, neki kažu miješati u stvari druge države i na koji se način Hrvatska treba brinuti za Hrvate u BiH govorimo u današnjim Kontrastima iz zagrebačkog studija.

Naši gosti su saborski zastupnik Božo Ljubić iz HDZ-a, inače izabran na listi za dijasporu, rodom iz BiH te bivši saborski zastupnik iz redova SDP-a Ivo Jelušić, također rodom iz BiH.

Emiisju je uredila i vodi Tanja Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi