Podijeli

Kontrasti: (I)ko da štiti prava radnika?

Kontrasti: (I)ko da štiti prava radnika?

Prvog maja se intenzivnije sjetimo prava radnika i njihovog položaja. 28. aprila je i Međunarodni dan zaštite na radu. Za prvomajske praznike uglavnom bilježimo sliku protesta u mnogim zemljama Evrope i šire. U BiH će i ovaj Praznik rada proteći uz roštilj. Organizovanih protestnih šetnji nema. No to nikako ne znači da se prava radnika poštuju i da rade u dobrom okruženju. Uz to je i sama krovna sindikalna organizacija u BiH u previranjima. Pritom je riječ "previranje" možda i eufemizam za stanje u Savezu samostalnih sindikata BiH. U ovoj emisiji razgovaramo o tome ko štiti i kakva su prava radnika, brine li iko o njima te prijeti li raspad saveza sindikata.

Naši su gosti su Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i Edhem Biber, bivši predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.

Emisiju vodi i uređuje Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi