Podijeli

Kontrasti: Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo

Kontrasti: Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo

Šesnaestog novembra zastupnici novog saziva Parlamenta Kantona Sarajevo preuzeli su mandate.
Proces formiranja kantonalne vlade je u toku. Šest stranaka do sada opozicije najavilo je kako ima osnovu i volju da formira novu vladu. Namjera je da do sada vladajuću i najjaču stranku u državi ostave mimo vlasti u Sarajevu.

U međuvremenu je propao pokušaj da se na hitnoj sjednici Skupštine usvoji Nacrt budžeta KS-a za narednu godinu. Došlo je do političkih iskri između predstavnika SDA, koja vodi vladu u dosadašnjem sastavu i koja je sastavila Nacrt budžeta, i stranaka koje su najavile da će formirati novu koaliciju.

Postavljena su i pitanja: Slijedi li najbogatijem kantonu politička i finansijska kriza? Je li KS paradigma stanja u entitetu FBiH, pa i državi BiH? Šta od svega mogu očekivati građani Kantona i glavnog grada BiH?

Pokušali smo doći do odgovora u ovoj emisiji.

Naši su gosti Elmedin Konaković, zastupnik i čelnik stranke „Narod i pravda“ u Skupštini Kantona Sarajevo, i Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS-a.

Emisiju vodi i uređuje Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi