Podijeli

Kontrasti: Evropski put BiH

Kontrasti: Evropski put BiH

Jedan od najvažnijih ciljeva moderne bh. države jest članstvo u Evropskoj uniji. Da bi se u tome i uspjelo, cijelo društvo i mnoge njegove segmente potrebno je promijeniti iz korijena. To nije samo suština zahtjeva Unije nego je i potrebno da bi društvo živjelo bolje. Međutim, takve promjene Brisel ne vidi, pa Bosna i Hercegovina ne bilježi značajniji pomak ka punopravnom članstvu u EU-u. Zašto bh. politika ne uspijeva mobilisati više snage za najvažniji cilj svoje zemlje razmotrili smo u ovoj emisiji.

Naši su gosti dva mlada bh. političara, predstavnici dvije stranke koje čine politički "mainstream" od samostalnosti ove zemlje: Damir Mašić, politički direktor SDPBiH i njegov zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, i Salmir Kaplan, član Asocijacije mladih SDA, također zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

Emisiju vodi i uređuje Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi