Podijeli

Kontrasti: Diplomatija Srbije između pobjeda i skandala

Kontrasti: Diplomatija Srbije između pobjeda i skandala

Prosječno obaviješten građanin, na osnovu izjava zvaničnika Srbije i objava u medijima, teško bi mogao razabrati bilježi li ova zemlja na vanjskopolitičkom planu više pobjeda ili skandala, ima li među predstavnicima drugih država više prijatelja ili neprijatelja, je li bliža Istoku ili Zapadu.

Kako se vodi vanjska politika Srbije, ko su njeni najistaknutiji reprezenti i kakva je koordinacija među njima, koriste li se vanjskopolitički odnosi za stjecanje poena na unutrašnjem planu u Srbiji i koje bi bile moguće posljedice, o ovim i drugim pitanjima razgovarali smo s Jovanom Ilićem, nekadašnjim generalnim konzulom MSP Srbije i Pavlom Jevremovićem, nekadašnjim predstavnikom Srbije i Jugoslavije u UN-u i pri Evropskoj uniji.

Urednik i voditelj: Milorad Vesić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.