Podijeli

Kontrasti: Dijalog

Kontrasti: Dijalog

Riječ dijalog u posljednje vrijeme sve češće se čuje u Srbiji. Vlast i opozicija vode dijalog, opozicijske stranke su u dijalogu, rektorica i studenti također su pokrenuli dijalog. Svima se, ipak, čini da se taj dijalog polako pretvara u konflikt društva koje je davno podijeljeno po političkim opcijama te jedna strana drugu ne želi slušati. Umjesto otvorenog i pristojnog dijaloga, svjedoci smo etiketiranja, prijetnji, ucjena, blokada i bojkota. Ipak, u takav dijalog sada se želi uključiti i Evropski parlament i OSCE, radi, kako to tumači predsjednica Parlamenta, povratka međustranačkog dijaloga u Skupštinu Srbije i jačanja parlamentarne kulture dijaloga. Je li taj povratak u budućnost moguć, tema je ove emisije.

Gosti su Cvjetin Milivojević, novinar i politički analitičar, i Miloš Nikolić, glavni i odgovorni urednik portala Talas.rs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi