Podijeli

SuCjjztnN-Y

Kontekst: Zloupotreba policijske značke

Nedavno izvedena međunarodna policijska akcija suzbijanja trgovine narkoticima na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika posebno je privukla pažnju javnosti zbog informacije da su među uhapšenima u BiH i četiri policajca. Kako je potvrđeno u MUP-u RS-a, u ovoj akciji je zaplijenjena veća količina droge i cigareta kao i nekoliko vozila i oružje. Početkom mjeseca u Tuzli su zbog teških krivičnih djela uhapšeni komesar policije i nekoliko njegovih najbližih saradnika.  
Posljednjih godina slične akcije vođene su i u susjednim zemljama u kojima su kao organizatori kriminalnih grupa identifikovani visoki policijski službenici. Koliko se, u ovakvim uvjetima, policije u regiji mogu izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, razgovaramo sa našim gostima:
 
- u Tuzli je Alen Gadžo, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona,
 
- u Zagrebu Roberta Mijalić-Krešić iz Službe za unutrašnju kontrolu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske. i
 
- u Beogradu advokat Božo Prelević, nekadašnji ministar policije u prelaznoj Vladi Srbije.
 
 
Emisiju vodi Anne Marie Čurčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi