Podijeli

Kontekst: Život s rakom i nakon njega

Kontekst: Život s rakom i nakon njega

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine u svijetu od nekog oblika karcinoma oboli gotovo 300.000 djece i mladih do 19 godina. Iz te organizacije, ipak, naglašavaju da je stopa izlječivosti visoka. Borba koju prolaze mališani, ali i njihove porodice, mukotrpna je, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja ostaju i posljedice s kojima se moraju nositi. Upravo iz toga razloga Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u Bosni i Hercegovini provodi kampanju Zlatni septembar - mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, sa sloganima Život poslije raka i Borba se nastavlja.

U ovom Kontekstu razgovarat ćemo o tome s kakvim se poteškoćama susreću mališani i porodice tokom bolničkog liječenja i nakon njega.

Naši gosti su: u Beogradu Irina Čepinac Ban, majka djeteta izliječenog od leukemije i izvršna direktorica Udruženja roditelja djece oboljele od raka "Zvončica", a u sarajevskom studiju direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat, također roditelj izliječenog dječaka, i članica spomenutog udruženja, djevojka koja se izborila s rakom Nejra Musić.

Emisiju uredila Azra Hadžić, a vodila Marina Riđić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi