Podijeli

4e4u5Kkb4QU

Kontekst: Živjeti s autizmom

Svjetski dan svijesti o autizmu obilježava se 2. aprila. Tog dana nastoji se skrenuti pažnja javnosti na globalno rastući problem autizma te uputiti poruka o važnosti rane dijagnoze i pravovremene intervencije u poremećajima iz autističnog spektra. Iako naučnici još nisu precizno utvrdili uzroke tog poremećaja, već više od dvije decenije se intenzivno radi na pronalaženju najefikasnije terapije i modela obrazovanja.

 

O autizmu govorimo s gošćama: iz Zagreba - s predsjednicom Udruženja za autizam i defektologinjom Slavicom Dujmović, majkom osobe s autizmom, iz Sarajeva - edukatoricom u udruženju EDUS, socijalnom radnicom Anesom Ćosić i, iz Beograda - predsjednicom udruženja Autizam - pravo na život Vesnom Trajković, također majkom djeteta s autizmom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi