Podijeli

Kontekst: Zaduženost građana

Da li su građani regije prezaduženi? Jesu li upoznati sa uslovima kreditiranja i svojim pravima? Zloupotrebljavaju li banke neobaviještenost klijenata i postojeće zakone? Kakva je uloga države?

Krediti su za mnoge građane već dugo jedini način da organizuju osnovno za potrebe savremenog života. I dok bankari tvrde da profesionalno i u skladu sa zakonima prodaju svoje proizvode, klijenti često negoduju, udružuju se i tuže banke.

Najpoznatiji slučaj su tužbe protiv banaka u Hrvatskoj, Srbiji i BiH u aferi "Franak". Postaje li zaduženost građana dramatična?

Gosti u Kontekstu su: u Sarajevu - izvršni sekretar Udruženja banaka Bosne i Hercegovine - Mijo Mišić; u Zagrebu - savjetnica udruge Franak - Branka Lukačević Gregić, u Beogradu - urednik finansijskog portala Kamatica.com - Dušan Uzelac.

Voditelj Konteksta je Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi