Podijeli

Kontekst: Ultradesničarske ideje

Jačaju li u regiji ultradesničarske i neofašističke ideje? Jesu li ratovi devedesetih doprinijeli oživljavanju fašističke ideologije?

Kakav je odnos vlasti, medija i društva u cjelini prema neofašizmu? Šta će promijeniti zabrane ultradesničarskih organizacija i pokreta?

Neofašističkih ideja u određenim periodima ima u skoro svim dijelovima svijeta, čak su i najčešće u zemljama koje su bile žrtve fašizma.

U ovom izdanju Konteksta govorit ćemo o ultradesničarskim i neonacističkim organizacijama, zakonskoj regulativi, opasnostima koje izazivaju i efektima zabrane njihovog djelovanja.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu - zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević Ivan Tepeš, u Beogradu - direktorica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić i u Sarajevu - nezavisni politički analitičar i komentator Srđan Dizdarević.

Kontekst vodi Anne Marie Ćurčić, a uvodni prilog donosi Dragan Stanimirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi