Podijeli

Kontekst: Tužilaštvo i politika

Da li su tužilaštva i tužioci u regionu pod uticajem politike? Da li štite moćnike ili slučajevi Sanader i Mišković najavljuju vrijeme promjena?

Koliko su ovi procesi - odluke domaćih vlasti, a koliko rezultat pritiska međunarodnih institucija? Može li Bosna i Hercegovina procesuirati svoje tajkune i korumpirane političare? 

U ovom izdanju Konteksta se govori o tužiocima, tužilaštvima i politici. Da li tužioci rade odgovorno svoj posao? Da li ima političke zloupotrebe tužilaštava - čime su motivisane istrage, a kakva je parlamentarna kontrola?

Gosti su: u Beogradu profesor na Pravnom fakultetu, dr. Goran Ilić, u Sarajevu, predsjednica Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, Vera Jovanović i u Zagrebu, profesor na Pravnom fakultetu i predsjednik Odbora za pravosuđe u Hrvatskom saboru, dr. Josip Kregar.

Kontekst vodi: Marko Radoja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.