Podijeli

5xVcIA9ufoI

Kontekst: Štrajk policije

Članovi pet policijskih sindikata stupili su u štrajk na području svih policijskih uprava u Srbiji. Obustavu rada organizira Nezavisni sindikat policije koji od Vlade traži da im ne smanji plate za deset posto, produljenje kolektivnog ugovora i isplatu putnih troškova za proteklih 12 mjeseci.

Kakav status uživaju policajci u regiji, kako ih građani doživljavaju, utječu li na njih država i političari? Zašto policajci u Srbiji štrajkuju? Jesu li svojim položajem zadovoljne njihove kolege u regiji?

Gosti Konteksta su: Velimir Lukić, predsjedavajući predsjedništva Nezavisnog sindikata policije, Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske i Halid Ganija, predsjednik Unije sindikata policije Federacije BiH.

Emisiju vodi Adnan Rondić a priču o štrajku policije u Srbiji donosi Marko Subotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.