Podijeli

VWPZdsNCH24

Kontekst: Smjene na Radio-televiziji Vojvodine

Smjene na Radio-televiziji Vojvodine - zbog pada gledanosti ili politike? Vlast ne vidi ništa sporno, a smijenjeni govore o političkoj čistki - ko je upravu? Je li taj javni servis objektivan i imaju li gledaoci povjerenje u RTV?

Sve je počelo onog trenutka kada je Pokrajinska izborna komisija Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića proglasila pobjednikom izbora u Vojvodini.

Uslijedile su smjene programskog direktora, desetaka urednika i prezentera RTV-a i poneka ostavka čelnih ljudi, potom postavljanje novih urednika, koji su, zapravo, ranije bili na odgovornim funkcijama u televiziji, a zatim protesti smijenjenih i najavljene tužbe protiv novog rukovodstva. Vlast tvrdi da ništa nije zakonito. 

Utjecaj politike u medijima ili zaslužene smjene - tema je večerašnjeg Konteksta, a naši gosti u Beogradu su: smijenjeni direktor programa Slobodan Arežina i profesorica Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević.

Voditeljica je Ivana Momčilović-Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi