Podijeli

Kontekst: Saradnja policije u regiji

Nekada strane sukobljene u ratu, danas partneri u borbi protiv kriminala. Policije regije ostvaruju rezultate, no kapitalni regionalni kriminalci i dalje su na slobodi.

Šta sve policiji nedostaje da obezglavi kriminalistički milje?

U novom izdanju Konteksta o kriminalu, korupciji, drogi, političarima isprepletenima s mafijom, o procjenama terorističke prijetnje za ovaj dio Evrope, o tome gdje državni i nacionalni procesi još nisu do kraja dovedeni, a regija leži na tonama oružja zaostalog iz rata '90-ih.

Gosti  Konteksta su: u Sarajevu Zlatko Miletić, direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope, u Zagrebu magistar Željko Cvrtila, savjetnik za poslovnu i javnu sigurnost i Beogradu dr. Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti Beograd.

Kontekst vodi Mirjana Hrga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.