Podijeli

Ye-65AgIlME

Kontekst: Pravosuđe i politika u BiH

Vladavina prava u Bosni i Hercegovini između etike i stalne politizacije. Ko i zbog čega vrši pritisak na rad pravosudnih institucija? Može li ovakvim pristupom političara prema pravosuđu ta zemlja zaista i postati članica Evropske unije?

 

O atmosferi u kojoj radi pravosuđe, nezavisnosti i reformama, te o odnosu političkih partija u Bosni i Hercegovini prema trećem stubu vlasti -razgovaramo s našim gostima.

 

U Sarajevu su: Nedžad Korajlić,  dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, i Zekerijah Smajić, direktor i osnivač multimedijalnog servisa SENS te ekspert za evropske politike i proces proširenja Evropske unije, a u Banjoj Luci Željko Raljić, novinar i urednik portala Istinito.

 

Emisiju vodi Marko Radoja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi