Podijeli

Kontekst: Postizborna kombinatorika

Koje će političke stranke i kada formirati novu izvršnu vlast u Bosni i Hercegovini? Postoji li istinska spremnost za neophodne reforme i približavanje Evropskoj uniji? Kakav učinak može imati britansko-njemačka inicijativa? 

Za sada je izvjesno da će novu vlast u deset kantona i na nivou entiteta Federacije BiH činiti Stranka demokratske akcije, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Demokratska fronta - Željko Komšić.

I dalje je nejasno ko ima većinu u entitetu Republika Srpska: do sada vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata sa partnerima ili Savez za promjene predvođen Srpskom demokratskom strankom.

O postizbornoj kombinatorici te onome što očekuje novu vlast u BiH u iduće četiri godine razgovaramo sa našim gostima: U Sarajevu su - politički analitičar, urednik i novinar Balkanske informativne mreže Srećko Latal i sociolog Dino Abazović, a u Banjoj Luci urednik portala Istinito, Željko Raljić.

Voditelj je Adnan Rondić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi