Podijeli

Kontekst: Međureligijski dijalog

Kako i koliko religija utječe na cjelokupna društvena kretanja? Kakva je uloga međureligijskog dijaloga i vjerskih velikodostojnika? Je li u regiji ozbiljno shvaćena i prihvaćena upućenost jednih na druge? Gdje je u savremenom svijetu granica duhovnog i svjetovnog?

U ovom izdanju Konteksta ćemo govoriti o međureligijskom dijalogu i njegovom značaju, o tradicionalnoj upućenosti jednih na druge, utjecaju religije na ukupna društvena kretanja, međusobnom razumijevanju i mogućnostima za uspostavljanje boljih odnosa među ljudima.

Gosti Konteksta su: u Ljubljani - muftija ljubljanski dr. Nedžad Grabus, u Beogradu - rabin Jevrejske zajednice u Srbiji i Makedoniji Isak Asiel, te u Sarajevu - episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Večerašnju emisiju vodi Adnan Rondić, a uvodnu priču donosi Dragan Stanimirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi