Podijeli

Kontekst: Ko se bori za slobodu, a ko se prepustio apatiji?

Kontekst: Ko se bori za slobodu, a ko se prepustio apatiji?

Često ćete danas čuti rečenice: "Gledam svoja posla" ili "Šutim, ne zamjeram se" te "Nije moje da o tome mislim". Ima i onih koji ustanu i kažu - uprkos svjesnosti o posljedicama toga što će dići glas i javno reći s čim se ne slažu.

Kolika je hrabrost potrebna da se istupi i govori o stvarima koje nisu općeprihvaćene? Zašto neko, ipak, izabere da ne šuti – o tome u Kontekstu govore Marija Lukić koja je pokrenula tužbu protiv bivšeg predsjednika Općine Brus za seksualno uznemiravanje o čemu, uprkos prijetnjama, veoma otvoreno i javno govori te Ozren Perduv, aktivista neformalne organizacije "Pravda za Davida", koja zahtijeva pronalaženje i procesuiranje odgovornih za ubistvo Davida Dragičevića.

Voditeljica i urednica emisije je Ivana Momčilović-Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi