Podijeli

Kontekst: Kako političari komuniciraju?

Kontekst: Kako političari komuniciraju?

Političarima u zemljama zapadnog Balkana zamjera se zbog skupih odijela i luksuznih vozila, ali i lošeg ponašanja, ispraznih obećanja te nepripremljenosti na ozbiljne diskusije. Politički i javni diskurs i ponašanje na meti su kritika na nivou cijele Evrope i šire. Švedska, Velika Britanija, Francuska, Danska, Irska, Island i Holandija u svojim parlamentima proveli su ili provode mindfulness praksu radi poboljšanja komunikacije, vještine slušanja i emotivnih reakcija, donošenja kvalitetnijih odluka i saradnje stranaka.

U emisiji ćemo govoriti o uzrocima političke komunikacije kakvu imamo te mogu li se određena znanja i prakse zapadnih država prenijeti na zemlje regije kako bi oni koji odlučuju bili što efikasniji i radili za opće dobro.

U zagrebačkom studiju su predsjednica Mindfulness inicijative u Hrvatskoj i nekadašnja glasnogovornica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Iva Mia Krušlin i Gunnar Michanek, stručnjak u područjima Mindfulnesa i osnivač grupe koja u Švedskoj uspješno drži treninge članovima parlamenta.

U Beogradu je Predrag Vujović, stručnjak za komunikacije i odnose s javnošću.

 

Emisiju uredila Azra Hadžić, vodila Ivana Momčilović-Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi