Podijeli

Kontekst: Izazovi roditeljstva

Kontekst: Izazovi roditeljstva

Magična formula za dobro odgojeno dijete ne postoji. A svi ili gotovo svi je traže. Također i oni koji direktno ili indirektno učestvuju u odgajanju djece - odgajatelji u vrtiću te nastavnici i profesori u školi.

Kako odgojiti dijete koje će u životu umjeti razviti zdrav osjećaj samopoštovanja? Na koji način graditi odnos s djetetom u svijetu u kojem roditeljski ili nastavnički autoritet nije postavljen na način kakav je bio u decenijama iza nas? Kako prepoznati i razdvojiti dobre od loših utjecaja?

Na ova pitanja u Kontekstu odgovaraju: Nada Korać, razvojna psihologinja iz Beograda, Silvija Stanić iz Udruženja roditelja "Korak po korak" iz Zagreba i Anes Osmić, nastavnik bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti iz Sarajeva.

Uredila i vodila: Ivana Momčilović-Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi