Podijeli

Kontekst: IPA fondovi

Koliko su zemlje regije iskoristile mogućnosti koje pružaju IPA fondovi? Za koje projekte su namijenjeni IPA fondovi? Gdje su najveće prepreke za apliciranje i korištenje sredstava iz ovih fondova?

IPA fondovi predstavljaju instrument EU-a za bespovratnu finansijsku predpristupnu pomoć zemljama kandidatima, kao i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU za period 2007- 2013.

O fondovima koje koriste zemlje regije razgovaramo s našim gostima: U Beogradu je zamjenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Ognjen Mirić; u Sarajevu zamjenik šefa Delegacije EU-a u BiH dr. Renzo Daviddi i u Zagrebu pomoćnik direktorice Centra za EU Hrvatske gospodarske komore Saša Bukovac. Večerašnji kontekst vodi Marko Radoja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi