Podijeli

Kontekst: Hrvatska SOA ponovno prisluškuje

Kontekst: Hrvatska SOA ponovo prisluškuje?

Opet se upire prstom u hrvatsku obavještajnu službu. Portal 24ur.com, koji je dio iste medijske kuće kao i Pop TV, objavio je da je operativac SOA-e Davor Franić prisluškivao komunikaciju slovenskih zvaničnika tokom arbitražnog procesa Slovenije i Hrvatske. I ne samo to. Objavili su i da je hrvatska vlada putem posrednika pokušavala spriječiti objavljivanje ove informacije te da imaju dokaze da su službe do informacije o objavi reportaže došle prisluškujući slovenske novinare. Ljubljana je povukla svoju ambasadoricu u Zagrebu i na razgovor pozvala hrvatskog ambasadora.

U ovom izdanju Konteksta s nama su bili: u Ljubljani Jure Tepina, odgovorni urednik portala 24ur.com, u Šibeniku Smiljan Reljić, bivši šef Službe za zaštitu ustavnog poretka Hrvatske, i u Sarajevu Damir Bećirović, bivši član Komisije Parlamenta Bosne i Hercegovine za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije.

Emisiju vodila i uredila Ivana Momčilović Odobašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi