Podijeli

Kontekst: Festivali u regiji

Kontekst: Festivali u regiji

Ljeto i rana jesen već su tradicionalno u zemljama naše regije vrijeme festivala - filmskih, muzičkih, likovnih, pozorišnih. Filmski festival u Puli nedavno je završen, zbrajaju se utisci i nagrade. Festival dokumentarnog filma Al Jazeera Balkans AJB DOC priprema se za drugo izdanje, a već u prvoj godini postojanja izdvojio se programom i selekcijom i izazvao veliku pažnju publike i filmskih profesionalaca. 

Među poznatijim festivalima u regiji je i Međunarodni jazz festival Nišville, koji iz godine u godinu obara rekorde posjećenosti, a osim muzici svoje pozornice otvorio je i pozorišnim i filmskim umjetnicima.

Koliko se razvila festivalska kultura u zemljama regije i šta nude publici za Kontekst govore Zlatko Vidačković, umjetnički direktor Pulskog filmskog festivala, Ivan Blagojević, direktor međunarodnog Nišville jazz festivala, i Edhem Fočo, direktor Festivala dokumentarnog filma Al Jazeera Balkans AJB DOC.

Emisiju vodila Dalija Hasanbegović, uredila Žana Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi