Podijeli

Kontekst: Fair play u sportu

Moral u sportu se pokazuje kroz fair play, časnu i vitešku borbu. U najkraćem to podrazumijeva poštivanje pravila, sudija i protivnika. Ima li još uvijek časne i viteške borbe u sportu zemalja regije? Poštuju li sportisti protivnike, pravila i sudije? Kako na fair play utječe pritisak sa tribina i očekivanja nacije? Kako educirati takmičare, ali i publiku?

Uoči predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. između Hrvatske i Srbije, koja se igra u Zagrebu, govorimo o fair playu. Gosti emisije su: u Beogradu, legendarni nogometaš Crvene Zvezde i jugoslovenske reprezentacije - Dragoslav Šekularac; u Zagrebu - nekadašnji reprezentativac Hrvatske s kojom je na svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvojio treće mjesto - Goran Vlaović i u Sarajevu - nekadašnji nogometaš Čelika, Crvene Zvezde, Galatasaraya, Rajo Valjekana i reprezentacije BiH, Elvir Bolić.

Večerašnji Kontekst vodi Marko Radoja, a prilog iz Beograda o nedavnom susretu nogometnih veterana ovog grada i njihovih kolega iz Splita, donosi Mustafa Radončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi