Podijeli

Kontekst: Ekonomska usporavanja u EU

Kontekst: Ekonomska usporavanja u EU

Italija je počela godinu utonuvši u recesiju. I njemačko ministarstvo ekonomije revidiralo je prognoze rasta u 2019. sa 1,8 na 1%, što je najniža stopa rasta te zemlje u posljednjih šest godina. Evropska komisija smanjila je procjenu rasta ekonomije eurozone u ovoj godini na 1,3 s prethodnih 1,9%. O ekonomskim kretanjima u Evropskoj uniji, posljedicama italijanske recesije i usporavanja njemačke ekonomije te utjecajima Brexita, razgovaramo s gostima. U Beogradu je Dejan Šoškić, bivši guverner Narodne banke Srbije i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U Zagrebu je Ivan Lovrinović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čija su područja naučnog rada monetarna politika, međunarodne finansije i finansijska tržišta.

Emisiju vodi Saša Delić, uređuje Azra Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi