Podijeli

Kontekst: Djeca i internet

Šta djeci i mladima donosi korištenje interneta i društvenih mreža? Koliko su svjesni opasnosti iz virtualnog svijeta? Šta se može učiniti za njihovu sigurnost? Kako unaprijediti kulturu dijaloga u novim medijima? Djeca svaki dan na internetu provedu više od dva sata, što je dvostruko više nego što njihovi roditelji misle, potvrdila je studija britanskog portala "Netmums". Nijedna prijašnja generacija nije imala toliko brzi pristup informacijama. Naučnici tvrde kako će to promijeniti način dječijeg razmišljanja. Koje su koristi, a koji su nedostaci interneta i društvenih mreža za mlade naraštaje, govore gosti Konteksta:
U Sarajevu - profesorica dječije psihologije i psihopatologije i koordinatorica programa Psihologije na Internacionalnom univerzitetu Senija Tahirović;
U Zagrebu - socijalna radnica, programska koordinatorica Hrabrog telefona Vesna Katalinić;
U Beogradu - socijalni psiholog, redovni profesor na Odjeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta Dragan Popadić.
Emisiju vodi Irena Kuldija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi