Podijeli

Kontekst: Budućnost Evropske unije

Za Kontekst ekskluzivno govori direktor Instituta za istraživanje trendova u New Yorku Gerald Celente, čovjek koji je svjetsku pažnju na sebe skrenuo tačnim predviđanjem raspada Sovjetskog Saveza 1990, azijske finansijske krize 1997, pada hipotekarnog tržišta 2005. te recesije 2007. Još prije uvođenja eura, Celente je tvrdio da ni evropska valuta ni eurozona nemaju perspektivu.

Kakva je budućnost Evropske unije - jačanje zajedničkih institucija ili raspad? Hoće li Velika Britanija na referendumu odlučivati o daljnjem članstvu u Uniji? Kako će buduće promjene utjecati na živote više od 500 miliona ljudi koji danas žive na njenoj teritoriji?

Gosti emisije su: u Beogradu - iz Evropskog pokreta Srbije, prof. Vlastimir Matejić, te u Zagrebu - profesor na Fakultetu političkih znanosti dr. Zdravko Petak. Večerašnji Kontekst vodi Marko Radoja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi