Podijeli

aJ7XRbX1QPw

Kontekst: Blogeri

Pišu ih teenageri, predsjednici država, vjerski poglavari... Šta je toliko privlačno u pisanju bloga? Kakva je uloga i utjecaj blogera u savremenom svijetu? Šta će blogovi promijeniti u djelatnosti informiranja?

Pokrenuti blog nije komplicirano, ali koliko je teško održati ga na ''životu'' ili pak od njega živjeti, osobito u zemljama regije? Iako se ne zna točan broj blogova na internetu, govori se o milionima. Od tog broja stotine hiljade su aktivne, a među njima su i blogovi koje pogleda više ljudi - nego pojedine komercijalne news stranice.

Gosti u današnjem Kontekstu su: u Zagrebu politolog, stručnjak za društvene medije dr. Domagoj Bebić, u Sarajevu stručnjakinja za komunikacije i izvršna direktorica agencije Prime Comunications, Dobrila Močević, u Beogradu novinar, književnik, bloger, Aleksandar Bećić.

Voditeljica je Irena Kuldija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi