Podijeli

Kontekst: Bitka za balkanske rijeke

Kontekst: Bitka za balkanske rijeke

Gradnja novih hidroelektrana u zemljama regije - javni ili privatni interes? Je li moguće sačuvati čistoću rijeka i njihovu biološku raznolikost imajući u vidu planove o gradnji više od 2000 novih brana od Slovenije do Grčke? Zašto su aktivisti širom regije ustali protiv takvih planova? 

S nekima od njih i o njihovim razlozima da se odupru takvim planovima razgovaramo u ovom Kontekstu.

Gosti su: Irma Popović-Dujmović, voditeljica projekata svjetske organizacije za zaštitu prirode - World Wildlife Fund Adria, Aleksandar Jovanović, aktivista pokreta "Odbranimo reke Stare planine", i Tahira Tibold, predsjednica MZ Kruščica, Vitez i aktivistica pokreta "Hrabre žene Kruščice".

Priču o borbi za rijeke Stare planine u Srbiji pripremila je Jelena Milutinović, voditelj je Saša Delić, a emisiju je uredio Dragan Stanimirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi