Podijeli

Janjić: Vlasti u Srbiji se održava kontrolom medija

Janjić: Vlast u Srbiji se održava kontrolom medija 

Prema novom izvještaju američke nevladine organizacije "Freedom House", sloboda medija se u posljednjoj deceniji pogoršala širom svijeta, a metode represije su prisutne i u otvorenim društvima i u autoritarnim državama.
Kada je o regionu riječ, u izvještaju se vladavina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poredi s vladavinom mađarskog premijera Viktora Orbana. Konstatuje se da obojica guše kritičko novinarstvo, konsoliduju vlasništvo nad medijima u rukama bliskih saradnika i time obezbjeđuju da mediji, koji imaju najveću gledanost, podržavaju vladu i blate njene protivnike.

Gost u studiju u Beogradu bio je Dragan Janjić, član Nezavisnog udruženja novinara Srbije i glavnik urednik agencije Beta.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi