Podijeli

#hešteg: #spasime #allinclusive

#hešteg: #spasime #allinclusive

#spasime Priča je ovo o građanskoj inicijativi za protest, koja je krenula iz solidarnosti sa žrtvama porodičnog nasilja i zatražila od sistema u Hrvatskoj da izmijeni zakonske okvire te pruži veću zaštitu žrtvama. Ovo je priča o ženama koje nisu šutjele i koje su promijenile sistem krenuvši od Facebook grupe i heštega.

#allinclusive Pozorišna predstava "All Inclusive" govori o slobodi i drugačijem, aktivnom učešću osoba sa invaliditetom te ruši stereotipe dajući im uloge glumaca i performera. U toj predstavi oni scenskim pokretom govore o posebnim potrebama koje imamo, istražuju tijelo, granice i mogućnosti prihvatanja sebe i drugog. O ovoj autorskoj predstavi govore Amila Terzimehić i Ena Kurtalić, Jasmin Džemidžić i Merima Dervović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.